Bloglovin'

Follow on Bloglovin

14 december 2014

Over die Sint die veel te laat kwam..

I promise I will translate this recipe for gluten free gingerbread cupcakes with chocolate-cream topping in English someday... Well, at least I will try to do so.


Geloof het of niet, de Sint kwam gisteravond pas bij ons langs. Als voorbereiding op deze bijzondere avond pakte ik niet alleen cadeautjes in, maar bakte ik ook toepasselijke cupcakes; speculaas cupcakes met chocolade-room topping en een suikerversierseltje van de Xenos. Ik maakte de cupcakes met ingrediënten die glutenvrij zijn, dus ze kunnen dus ook gegeten worden door mensen met coeliakie (glutenallergie). Het is een simpel te maken, maar o zo lekker cupcakeje, daarom deel ik het recept hier.


Benodigdheden (voor 12 - 18 cupcakes):
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram pure chocola in stukjes
  • 185 gram margarine op kamertemperatuur
  • 185 gram suiker
  • 3 eieren
  • 4 el (soja)melk
  • 2,5 el speculaaskruiden
  • 110 gram rijstmeel*
  • 75 gram kleefrijstmeel*
  • 10 gram bakpoeder
* Rijstmeel en kleefrijstmeel zijn bij de toko (Aziatische supermarkt) te koop.


Recept:
  1. Start met het maken van de chocolade-room topping. Warm hiervoor de slagroom op in een pannetje. Vlak voor het kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je hier langzaam met een pollepel de pure chocola doorheen. Als de chocola helemaal opgelost is schenk je het mengsel in een beslagkom en klop je de slagroom met een mixer stijf. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en zet papieren cupcakevormpjes klaar. Het is het makkelijkst als je een muffinblik kunt gebruiken, maar gewoon op een bakplaat kan natuurlijk ook
  3. Mix de boter en het suiker in een kom, met behulp van een mixer. Voeg de eieren, (soja)melk en speculaaskruiden toe aan het mengsel en mix dit ongeveer 2 minuten lang op de middelste stand van de mixer
  4. Mix beetje bij beetje het rijstmeel, kleefrijstmeel en bakpoeder door het mengsel en mix tot het beslag zacht en glad wordt (niet te lang!)
  5. Schep de cupcakevormpjes tot 2/3 vol met beslag en bak de cupcakes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je met de chocolade-room topping aan de slag gaat
  7. Steek met en appelboor een rondje midden uit iedere cupcake. Schep de chocolade-room topping in een spuitzak met spuitmondje en spuit wat topping in het rondje in iedere cupcake. Gebruik de overige topping om de bovenkant van de cupcakes te versieren
Geniet er van en tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen